Kruidentuin

Ivm aanpassing van de tuin/verhuizing tot nader bericht geen rondleidingen !

Een uurtje genieten van kruiden.
De kruiden bekijken, voelen, proeven en luisteren naar de vele verhalen die over de kruiden te vertellen zijn. Versteld staan van de kracht van de kruiden. De schoonheid en de manier waarop ze ons willen zeggen; “gebruik ons we zijn er voor jullie”! Leren van de natuur, genieten, écht kijken naar een plant en dan zien dat de plant veel meer is dan “onkruid”. Kruiden die weten waar ze voor zijn en dat laten zien. Bijvoorbeeld:

  • De “ Mariadistel”, de plant waar de Heilige Maria volgens de legende haar melk op morste…een prachtige plant met een herstellende werking op de lever.
  • De “Vrouwenmantel”, een echt vrouwenkruid, Laat deze plant haar mantel om je heen slaan en typische vrouwenkwalen helpen oplossen of te verzachten.
  • De “Kamille”, alleen al als je er naar kijkt word je rustiger, zo’n vriendelijke zachte uitstraling.. leer hoe je kunt zien of je de ‘echte’ kamille in je tuin hebt.
  • De “Stevia”, hét zoetplantje van deze tijd. Proef een blaadje en sta versteld van de smaak en wat je er allemaal mee kunt doen.

Rondleidingen met een kruidig kopje thee en een kruidkoek : € 5,00  per persoon. Deze rondleiding duurt inclusief het nuttigen van de thee met koek ongeveer anderhalf uur. Na afloop krijgt iedereen een informatieblaadje mee met verschillende tijdens de rondleiding besproken kruidige zaken om thuis nog eens na te lezen.